HEM gammal

Välkommen till
på egen tass

Modern, etisk och belöningsbaserad hundträning online och i Sjöbo, Skåne. Spana in vårt breda kursutbud för att lära dig mer om bland annat viltspår, berikning och frivillig hantering!

Välkommen till
på egen tass

Modern, etisk och belöningsbaserad hundträning online och i Sjöbo, Skåne. Spana in vårt breda kursutbud för att lära dig mer om bland annat viltspår, berikning och frivillig hantering!

etisk hundträning -
på hundens villkor

Jag tror på att främja relationen mellan dig och din hund genom att göra träningen rolig och motiverande för er båda!

Jag jobbar alltid med moderna träningsmetoder som har vetenskapligt belägg bakom sig, och det är mitt ansvar och plikt att hålla mig uppdaterad kring den senaste forskningen så att jag ska kunna hjälpa mina kunder på bästa sätt. 

Min vision är att jag vill att du ska känna dig stolt över din hund, er träning, er relation och ert samarbete och att ni ska växa tillsammans.

AKTUELLT HOS PÅ EGEN TASS

VEM ÄR PERSONEN BAKOM “PÅ EGEN TASS”?

ANASTASIA

Jag som driver På egen tass heter Anastasia Topalovic Milutinovic och är i grund och botten diplomerad hundbeteendeutredare och instruktör. Under de senare åren har jag fortbildat mig, gått massor av kurser och deltagit på föreläsningar och konferenser för att bredda min kompetens och kunskap. Jag finns strax utanför Sjöbo i centrala Skåne (och online, såklart)! Jag har arbetat med hund på heltid i snart 3 år och hjälpt många hundar och deras människor att förstå varandra och utvecklas sida vid sida. Klicka här för att läsa mer om mig!

Fear free logga
H-markt logga
1 Berikning
2 Frivillig hantering
3 Viltspår
Berikning

Berikning

Berikning handlar om att tillgodose hundens medfödda behov - att låta dom göra hundiga saker!

Hundar har behov av få utföra en massa beteenden som inte alltid får ta plats i vår mänskliga värld, och när dom inte får utlopp för dom på ett naturligt sätt hittar dom egna sätt att tillgodose det. Det är här det börjar bubbla upp så kallade (i våra ögon iallafall) “problembeteenden”, och kan yttra sig i allt från skuggjakt och utfall mot bilar till att dra som en dåre i kopplet eller sticka på egna små improviserade jaktturer i skogen. Men med rätt kunskap och verktyg kan vi alltså tillgodose dessa behoven så vi får en mer nöjd hund som är tillfreds med livet.

Vad sägs om att låta hunden rulla sig i ull, stjäla byte från ett rovdjur, prova på sorkjakt, gräva ner skatter, gå loss rejält på en smakbricka med en massa olika gott eller busa loss med flirtpolen? 

Upptäck vårt berikningstivoli!
Berikning
Frivillig hantering

Frivillig hantering

Många är hundägarna som förtvivlat kämpar med kloklippningen, klä på hunden sele eller halsband, pälsvård och annan vardagshantering. Ännu fler är hundarna som tycker att all den där hanteringen är fruktansvärd jobbig och springer och gömmer sig så fort klotången/selen/borsten/trimmern åker fram. Ni fattar. 

Frivillig hantering är ett sätt att göra hanteringen trevlig för alla - genom att ge hunden kontrollen och möjligheten att be om paus och säga "stopp!". Och faktum är att bara möjligheten att kunna kontrollera hanteringen gör att hunden ber om mer hantering istället för att springa och gömma sig. Trolleri? Nejdå - bara vanlig, hederlig positiv förstärkning och inlärda start- och stoppknappar! 

Gå en kurs i frivillig hantering
Frivillig hantering
Viltspår

Viltspår

Viltspår är ett sätt att aktivera hundens kropp, nos och hjärna genom att låta dom spåra doften av en spårläggare som släpat en viltdel och skvätt blod i skogen. Spännande, berikande och självförtroendestärkande till tusen! Viltspår är inte enbart för jakthundar, utan hundar av alla raser brukar tycka det är väldigt roligt att viltspåra.

Hitta en kurs i viltspår!
Viltspår

Vad säger kunderna?

Vanliga frågor & svar

Absolut! Jag brukar anpassa kursmiljön så gott det går med avstånd, många pauser och synbarriärer för att underlätta för alla deltagare – inte bara de stressade. På många av kurserna får hundarna pausa i sin egen bil för att få så bra förutsättningar som möjligt sedan när de ska jobba. 

Men – ibland kanske din hund mår bäst av att lära sig från en onlinekurs på hemmaplan eller under en privatlektion? Det går givetvis också hur bra som helst! Behöver du bolla dina tankar eller fråga mer om vad vi kan göra för dig och din hund kan du alltid mejla dina frågor till info@paegentass.se så tar vi det därifrån.

Dessvärre inte. Kursplanen och spårskogen är lite ”off grid” så att säga. Närmsta busshållplats med direktbussar till Lund och Malmö är Sjöbo busstation. Från Sjöbo busstation är det sedan ytterligare 15 minuter med bil till oss.

Det är med andra ord enbart möjligt att ta sig hit med bil i dagsläget.

Nej, tyvärr inte! Men du får gärna boka en tid för hanteringsträning så lär jag dig allt om hur du kan klippa klorna själv på din hund! Eller så kan du ju lära hunden slipa ner klorna själv

Att vara lugn och trygg i bilen är något man måste träna på i lugn och ro när det inte är skarpt läge (dvs under pågående kurs).

Under en del av mina kurser (bland annat viltspårskurserna) behöver hundarna klara av att vänta i sina bilar eftersom det är en hund som spårar åt gången. Ibland kan vi lösa det genom att du som matte eller husse stannar med din hund vid bilen, eller att ni tar med en familjemedlem hemifrån som väntar med hunden. Det brukar gå att lösa på något sätt, bara hör av dig innan du bokar din plats på kursen.

Jajemen! Jag har gästföreläst och utbildat hundägare och hundyrkesverksamma i Skövde, Göteborg och Skåne. Jag älskar att föreläsa! Mejla mig på info@paegentass.se för en offert.

Jag vill att du som hundägare ska känna dig trygg med att din hund får den absolut mest kompetenta hjälpen. Därför är jag noga med att fortbilda mig årligen och hålla mig uppdaterad kring den senaste forskningen. Här kan du läsa vilka utbildningar jag gått!